30 June 2013

Anthropino EIDOS Interactive Ltd official statement


   Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το λανσάρισμα του expansion "Greece" του δημοφιλέστατου παιχνιδιού μας με τίτλο "Neoliberalism MMORPG - Rise of the Pseudocapitalism"(Massive Multiplayer On site Role Playing Game) η εταιρεία προβαίνει στην ακόλουθη ανακοίνωση:

   Ως απάντηση σε όλους όσους αντιδρούν στην νεοφιλελεύθερη πολιτική, στις ακραίες πρακτικές της που ξαναζωντανεύουν τις πιο δυνατές στιγμές της ανθρώπινης Ιστορίας υποσχόμενες δυνατές συγκινήσεις σε κάθε επίπεδο, σύσσωμη η εταιρεία υπογράφει το παρακάτω κείμενο προς υπεράσπιση των λίγων εκείνων παικτών που βρίσκονται μπροστά στο score:

   Δυστυχώς, καλούμαστε σήμερα, για πολλοστή φορά, να υπερασπιστούμε την μειονότητα των no-lifers απέναντι στους casual players. Όλα αυτά που αποκαλείτε ανισορροπίες, παθογένειες και σφάλματα, είναι αναπόσπαστα κομμάτια του παιχνιδιού. Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει, αυτό είναι κατανοητό, ωστόσο η ήττα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίζεται το παιχνίδι, ενώ η επιμονή και η συνεχής προσπάθεια αποτελούν βασικές συνιστώσες για την κορύφωσή του. Χάθηκε, άραγε, η εκτίμησή μας για τους πρωτοπόρους; Τους ανθρώπους που κατακτούν νέα ύψη, που βαδίζουν σε άγνωστα μέρη, που στρέφονται προς νέους ορίζοντες;!

   Ξεκινώντας το παιχνίδι διαλέξατε τον ρόλο του πολίτη και σήμερα απαξιώνετε τον ρόλο του πολιτικού. Παίζατε το ρόλο του εργαζόμενου και σήμερα στρέφεστε εναντίον εκείνου του εργοδότη. Επιλέξατε τον ρόλο του υπαλλήλου και σήμερα λοιδωρείτε τον επιχειρηματία. Και η αιτία δεν είναι άλλη από την ανικανότητά σας να αλλάξετε ρόλους και να προσπαθήσετε να τους φτάσετε, ή ακόμα και να τους ξεπεράσετε.


   Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε γιατί είστε τόσο άδικοι απέναντι στους συμπαίκτες σας. Όλοι αυτοί οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες, αυτοί που αποκαλείτε no-lifers, είναι γνωστό σε όλους μας πλέον πως είναι κατά βάση ανθρώποι ανάπηροι, νοητικά, ηθικά και σεξουαλικά. Πρέπει να σεβαστείτε την προσκόλλησή τους στους κανόνες του παιχνιδιού ακόμα και αν αυτοί προβλέπουν την ιδιωτικοποίηση της όποιας περιουσίας σας, την αποδόμηση του κοινωνικού σας ιστού, τον εκμηδενισμό της αξίας της ανθρώπινης ζωής μέσω της απαξίωσης κάθε άλλης έννοιας πέραν του πλούτου και την εξύψωση της ηθικής προσαρμοστικότητας του ατόμου, καθώς είναι ο μόνος τρόπος ύπαρξης που γνωρίζουν πλέον, η μόνη τάση μέσα στην οποία μπορούν να επιβιώσουν ως άτομα, ως συνειδήσεις, ως παίκτες.

   Στοχεύετε και βάλλετε επανειλημμένως εναντίον αυτής της μειονότητας και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Σκοπεύουμε να διατηρήσουμε τους κανόνες ως έχουν μέχρι τέλους.


   Τόση πείνα, τόσοι θάνατοι και τόση εξαθλίωση παγκοσμίως εδώ και τόσους αιώνες δεν θα επιτρέψουμε να πάνε χαμένα. Τόσες θυσίες έκανε η ανθρωπότητα για να μάθουμε τον νικητή, τον αυριανό μας αυτοκράτορα! Πώς θα μάθουμε ποιος έκανε high score σε bank account αν δεν τερματιστούν όλα τα expansions, πάνω στα οποία δουλεύουμε πυρετωδώς, αν δεν εξαντλήσουμε κάθε φυσικό πόρο, αν δεν απομυζήσουμε κάθε ον, αν δεν πουλήσει ο καθένας μας και το τελευταίο ψήγμα του εαυτού του;
 Το Game over είναι ευθύνη όλων!


p.s: To insert coin, or not? Now, that is the question!


No comments: