30 July 2007

ΑκινησίαΜην είν' της μοίρας μου η δύναμη εκείνη,
που το ταξίδι να κάνω με ωθεί,
σε μέρες μαύρες των ζώων ευθύνη,
σε άλλους τόπους να βρουν αλλαγή

Κι αν όλα γύρω μου λένε το ίδιο,
γι' άλλες πατρίδες ν'ανοίξω πανιά,
τί κάνει τόσο βαρύ το σακίδιο,
του ταξιδιώτη που φεύγει κρυφά;

Ίσως ο χάρτης τα βράδια που ανοίγω,
χώρες δικές μου απλά αντανακλά,
μια αναγκαία γλυκιά ουτοπία,
που ο λογισμός μου λατρεύει τυφλά

Θα 'ναι κατάρα στο τέλος αν φύγω,
οι λόγοι πάντα θα είναι φρουροί,
κι αν την ελπίδα μου ακρόπλωρο βάλω,
απλώς θα δω πως υπάρχει κλουβί

Κι αν κάποιες μνήμες σαν άγκυρες πέφτουν,
αν η ζωή σου φαντάζει αργία,
οι αυταπάτες ποτέ δεν λυτρώνουν,
και μόνη ακίνητη φυγή η αμνησία.


25 July 2007

Λόγος στον ΊκαροΘα έλεγα πως πρέπει να πάνε να γαμηθούν όλοι όσοι θεωρούν πως το θέμα είναι πολιτικό.

Θα έλεγα πως είναι ζήτημα τιμής, θέμα αρχών, μέτρο αξιών, πως μας αφορά όλους.

Θα έλεγα πως μας αφορά διότι μας μειώνει, όχι σαν πολίτες, αλλά σαν ανθρώπους.

Θα έλεγα πως πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε, να αράζουμε και να αδρανούμε πίσω από τους τράγους που μας εκπροσωπούν.

Θα έλεγα πως η πολιτική δεν έχει αρχές, πως λόγω αυτού έχει γίνει άνδρο άνανδρων ανδρείκελων και άδειων κουστουμιών.

Θα έλεγα πως, σύμφωνα με τα παραπάνω, η εκπροσώπηση του ελληνικού λαού είναι άριστη, χωρίς το παραμικρό ψήγμα ειρωνείας.

Θα έλεγα πως οφείλουμε στα παιδιά μας να ανεξαρτητοποιηθούμε, να αναλάβουμε δράση πέρα από Θεούς, Ηγέτες και πατερούληδες.

Θα έλεγα πως η δημοκρατία δεν είναι μετάθεση ευθυνών, πως η ψήφος δεν είναι όργανο λιθοβολισμού, πως το χτίσιμο της Ρώμης είναι ατέρμονο και πρέπει πρωτίστως να αφορά τους κατοίκους της, πριν βαρύνει τους διαχειριστές της.

Θα έλεγα να το βουλώσουμε όλοι, καθώς είναι προφανές πως δεν μας αφορά.

Θα έλεγα πως θα ήταν πιο τίμιο να πετάξουμε τις μάσκες της θλίψης, πως θα ήταν πιο έξυπνο διότι είναι πια τόσο διάφανες, τόσο λεπτές μέσα στην απάθεια.

Θα έλεγα ευχαριστώ σ’ αυτούς τους μαχητές που, προς μεγάλη τους τιμή, δεν ήταν ήρωες αλλά άνθρωποι.

Θα έλεγα συγνώμη σ’ αυτά τα παιδιά, που συνέχιζαν να πετούν ψηλά για να ονειρεύονται. Στον Δημήτρη και τον Γιάννη, αλλά και στους δύο Γιάννηδες που έσβησαν στις φλόγες του Πηλίου εφτά χρόνια πριν, που γνώρισαν γρήγορα την λήθη της καθημερινότητάς μας.

Θα έλεγα κουράγιο στους ανθρώπους που τους αγάπησαν, υπομονή στις οικογένειές τους, στα δυο πιτσιρίκια που θα μεγαλώσουν μόνο με ανάμνησεις του πατέρα τους.

Θα έλεγα πως στις «Θερμοπύλες» υπερασπίστηκαν ανθρώπους ανάξιους, προδότες, εκμεταλλευτές, παραδόπιστους, άπληστους και, στην συντριπτική πλειονότητά τους, αδιάφορους.

Θα έλεγα κι άλλα πολλά, επιβεβαιώνοντας σε κάθε μου λέξη την υποψία πως δεν διαφέρω, τουλάχιστον όχι σε βαθμό που να τους αφορά, που να εξυψώνει την πράξη τους σε θυσία, την ζωή και τον θάνατό τους σε δώρο.

Σαν γνήσιος Ελληνας του καιρού μου, όμως, δεν έχω να τους προσφέρω τίποτα περισσότερο από λόγια. Μεγάλα μέσα στην αμετροέπεια, εγκάρδια μέσα στην υποκρισία, κούφια μέσα στην αδράνεια.

«Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.»

Μακάρι να έρθει η μέρα εκείνη που την ασπίδα τους δεν θα την κρατάνε από καθήκον, που στις γραμμές δεν θα στέκονται μόνοι τους, που με τον θάνατό τους δεν θα ενισχύουν προδομένες συμμαχίες αλλά θα προασπίζουν μια στάση ζωής που δεν θα τρεκλίσει λέγοντάς τους «αντίο».

Αίεν Υψικρατείν. Ελπίζω από εκεί ψηλά να βλέπατε κάτι καλύτερο.

12 July 2007

Μην την Γελλάς καθόλου!-«Πιάσε μου νεαρέ την Κυριακάτικη Ελευθερολογία.»

-«Σήμερα σας έχω κάτι καλύτερο!»

-«Ορίστε;»

-«Γελλάς!»

-«Εγώ; Μάλλον εκνευρίζομαι θα έλεγα!»

-«Οχι, η νέα εφημερίδα. Να!»

-«Τι είναι τούτο το βουκολικόν έντυπο;»

-«Καινούργια, την γράφουν αποκλειστικά bloggers

-«Βλάχικος συνεταιρισμός;»

Bloggers, αυτοί με τα ημερολόγια στο Internet

-«Ασε μας στην ησυχία μας νεαρέ! Σιγά μην αγοράσω εγώ προιόν χασομέρηδων και εκφυλισμένων!»

-«Μα τι λέτε; Πρόκειται για εξαιρετική εφημερίδα με χιούμορ και είναι και απολύτως ανεξάρτητη!»

-«Χιούμορ; Εγώ αγαπητέ μου απαιτώ σοβαρή πληροφόρηση! Και, δεν κατάλαβα, τί ακριβώς ισχυρίζεστε νεαρέ, πως η Ελευθερολογία είναι κατευθυνόμενη;»

-«Εεε, κατά κάποιο τρόπο...»

-«Πλανάσθε αγαπητέ, κοιτάξτε πρωτοσέλιδο!»

______________


Μην σβήνετε τα τσιγάρα μέσα στις καπότες!
του έγκριτου και παλαίμαχου οτιμουπουνγράφου Θεόδωρου Παρταλάκη.

---


Η Πάρνηθα, ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά, "μοιάζει", πλέον, "με την καράφλα του διευθυντή της ΔΕΗ", σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης.

---

"Η απομάκρυνση από τα καθήκοντά του είναι θέμα ημερών!" δήλωσε ο κύριος Αντώναρος, σφουγγίζοντας τον ιδρώτα που έρεε ακατάπαυστα στο μέτωπό του ελλείψει βλάστησης και αντιπλημμυρικών έργων.

---

Σύμφωνα με τα νεογέννητα στοιχεία που έρχονται στο Απολλώνειο ελληνικό φως, η καταστροφή στον εθνικό δρυμό ξεκίνησε από τα κεντρικά γραφεία της δημόσιας εταιρείας ηλεκτροδότησης. Δεν επρόκειτο τελικά για εμπρησμό αλλά για εγκληματική αμέλεια, που οδήγησε, μάλιστα, και στην αποκάλυψη του μεγαλύτερου σεξουαλικού σκανδάλου της χρονιάς. Εμπλεκόμενοι σε αυτό ο γενικός διευθυντής της δημόσιας εταιρείας και η γραμματέας του, ενώ μάρτυρας κλειδί στην υπόθεση υπήρξε το παιδί για τα θελήματα.

---

Η κατάθεση του τελευταίου στην Ε.Δ.Ε που έγινε την Παρασκευή ήταν άκρως διαφωτιστική.

---

"Εβγαζα φωτοτυπίες όταν από τις γυναικείες τουαλέτες, που βρίσκονται δίπλα στο χώρο των φωτοτυπικών, βγήκε ο διευθυντής με ένα χαμόγελο μέχρι τ' αυτιά. Το γεγονός αυτό δεν με παραξένεψε, βέβαια, διότι οι ανδρικές τουαλέτες έχουν το χάλι τους το μαύρο. Λίγα λεπτά μετά, όμως, και ενώ τελείωνα τη δουλειά μου, είδα να βγαίνει και η γραμματέας του. Ηταν φανερό πως αιφνιδιάστηκε διότι γούρλωσε τα μάτια και ύστερα κοκκίνησε συνειδητοποιώντας, προφανώς, πως είχα καταλάβει τι είχε παιχτεί. Χωρίς να δικαιολογηθεί, ίσιωσε τη φούστα της και αποχώρησε."

---

"Ημουν έτοιμος να ρίξω την τελευταία κλωτσά στο μηχάνημα για να βγει και η τελευταία σελίδα, όταν πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν κάτω από την πόρτα της τουαλέτας. Την άνοιξα αμέσως και είδα τη φωτιά να γλύφει τον πάγκο με τους νιπτήρες."

---

Η έκθεση της πυροσβεστικής που έσπευσε στο κτίριο και έδωσε άνιση μάχη με τη φωτιά που είχε ήδη επεκταθεί σε όλο τον όροφο, όχι μόνο επιβεβαιώνει τα όσα κατέθεσε ο νεαρός υπάλληλος, αλλά αποδεικνύει και την ενοχή του διευθυντή πέρα από κάθε αμφιβολία.

---

"Τα στοιχεία που περισυνελλέγησαν από το χώρο υποδεικνύουν πως το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά ήταν ο πλαστικός κάδος απορριμάτων. Μετά από ενδελεχή έρευνα ανακαλύψαμε εντός αυτού υπολείμματα latex αναμεμειγμένα με στάχτη καπνού και ψήγματα χρυσού."

---

Από τα όσα κατέθεσαν τόσο ο κεντρικός μάρτυρας, όσο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της εταιρείας, προκύπτει πως διευθυντής ήταν ο μόνος που κάπνιζε τη συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων με τον λεπτό δακτύλιο χρυσού στο φίλτρο, ενώ όλοι τους είχαν υποψίες πως διατηρούσε σχέση με τη γραμματέα του.

---

"Η σειρά, λοιπόν, των ατυχών αυτών γεγονότων οδήγησε στην καθυστερημένη ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, σχετικά με τον φλεγόμενο πυλώνα που είχε ήδη τεθεί εκτός δικτύου", συνέχισε ο εκπρόσωπος τύπου.

---

Αποτέλεσμα, η καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους ενός εκ των φυσικών πνευμόνων της Αττικής, με δυσβάσταχτες για τους κατοίκους της συνέπειες στα χρόνια που έπονται.

---

"Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα ανεχθεί την αμέλεια των δημοσίων υπαλλήλων, όπως δεν ανέχεται την διαφθορά και την αδιαφάνεια που κυρίεψαν τη χώρα επί της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ!", δήλωσε ο κ.Αντώναρος κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου.

---

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε η κυβέρνηση εχθές το πρωί, αναφέρει επιγραμματικά τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν άμεσα για την αποφυγή πυρκαγιών στο μέλλον και την προστασία των δασικών εκτάσεων.

---

Τα κυριότερα εξ αυτών είναι εισήγηση αυστηρότερων πειθαρχικών ποινών σε περίπτωση ερωτικών σχέσεων, μη επικυρωμένων από το κράτος, ανάμεσα σε δημοσίους υπαλλήλους, προμήθεια των υπηρεσιών και των μη ιδιωτικοποιημένων εταιρειών του δημοσίου με μεταλλικούς κάδους απορριμάτων και ειδικά σταχτοδοχεία για τους χώρους υγιεινής, και, τέλος, απαγόρευση της χρήσης προφυλακτικών, ανδρικών ή γυναικείων, στους προαναφερθέντες χώρους.

---

"Επιτέλους, η κυβέρνηση αναγνώρισε τα σφάλματά της σχετικά με την διαχείριση και τη λειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου!", είπε σε έντονα επικριτικό ύφος ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

---

Ουδεν κακό, λοιπόν, αμιγές καλού. Από το απείρου φυσικού κάλλους δάσος της Πάρνηθας, μαζί με τις φλόγες ξεπήδησε και η ελπίδα. Η ελληνική πολιτεία κάνει σήμερα τολμηρά βήματα προς την οικολογία, στοχεύοντας η προστασία του περιβάλλοντος να γίνει υπόθεση όλων, μακριά από τις σεξουαλικές ορέξεις της εξουσίας!

---

_____________________

----«..!»

-«...»

-«Πόσο είπατε πως κοστίζει αυτή η Αγελλάς;»Μη μένετε αΓέλλαστοι, αρμέξτε την μόνο με 1,5 ευρώ!